Groepenkast

De groepenkast is het hart van de elektrische installatie in elk huis, deze bevindt zich in de meterkast. Naast de groepenkast bevinden zich hier ook voorzieningen zoals: aardgas, water, telefonie, internetbekabeling en/of antenneverbinding.

De meterkast kan gezien worden als de belangrijkste kast in het huis. Toch besteden we hier de minste aandacht aan. Dat is gek, want als in deze kast alles up-to-date is, is de kans op brand ook een stuk kleiner! De groepenkast verdeeld de stroom dat het huis in komt onder de verschillende groepen. Deze verdeling staat beschreven op de groepenkaart. Heb je geen groepenkaart of is het niet meer leesbaar? Download dan hier onze groepenkaart! Een verouderde meterkast voldoet niet aan de huidige veiligheidseisen en kan het beste volledig vervangen worden.

Uitbreiden groepenkast

Als je extra groepen in de groepenkast wil hebben is het nodig deze uit te breiden. Het kan voorkomen dat er geen ruimte in de groepenkast is om één of meerdere groepen bij te maken. Als dit het geval is dan is ons advies de meterkast in zijn geheel te vervangen. In sommige gevallen is het mogelijk om een klein kastje ernaast te plaatsen, maar hier is meestal geen ruimte voor.

Als je overstapt van een 1 fase aansluiting naar een 3 fase aansluiting is het in sommige situaties mogelijk om de groepenkast uit te laten breiden.

Vervangen (en evt. uitbreiden) groepenkast

Vervangen van de groepenkast is nodig als de huidige verouderd is, zoals op de foto hiernaast. Of als er groepen bij moeten terwijl de kast al vol is. Als je overstapt van een 1 fase aansluiting naar een 3 fase aansluiting is het in sommige situaties nodig de groepenkast te vervangen.

Vragen? Neem contact op door te bellen of te mailen. Of vraag hier een vrijblijvende offerte aan.