Domotica betekenis 
Wat is domotica eigenlijk? Het integreren van domotica is thuis voelen anno nu. Domotica is misschien beter bekend als huisautomatisering of smarthomes. U heeft er zelfs misschien al eens van gehoord zonder dat u wist dat het om domotica ging. Het aanzetten van de verwarming op afstand of eenvoudig via een app op uw telefoon zien wie er voor de deur staat aan te bellen. Dit zijn enkele voorbeelden van domotica toepassingen.

De toepassingen van domotica zijn zeer uiteenlopend en kunnen thuis per kamer weer verschillen. Om u er een beter beeld bij te geven, illustreren wij onderstaand verschillende situaties.

  • Woonkamer

U heeft er een lange dag op werk opzitten en rijdt naar huis. Alleen wilt u niet weer in een koud en donker huis thuiskomen. Met geïntegreerde domotica kunt u vanaf uw telefoon thuis de verlichting inschakelen en zelfs uw verwarming aanzetten. Dat is pas lekker thuis kunt komen.

  • Slaapkamer

Begin je eindelijk in slaap te vallen, moeten de lampen nog uitgeschakeld worden. Omdraaien en al zoekend aftasten naar de schakelaar. Eenmaal gevonden zet u de lamp uit en u doet u ogen weer dicht. Klaarwakker ineens. Met deze domotica toepassing kunt u met een afstandsbediening alle verlichting in de slaapkamer uitschakelen. Of dimmen als die situatie er om vraagt.

  • Badkamer

U kunt het zo gek nog niet bedenken of er is een toepassing voor. Bijvoorbeeld de wasmachine instellen op tijd of een tandenborstel die aangeeft wanneer u te hard drukt.

  • Keuken

Constant de perfecte temperatuur in huis. Slimme thermostaten schakelen een tandje bij wanneer de temperatuur afneemt. En blijft niet door broeien als de temperatuur goed is.

  • Tuin

Erg handig een kattenluik zodat de kat zelf naar binnen kan. Alleen onhandig als de kat van de buren dit ook gaat doen. Er zijn nu ook kattenluiken verkrijgbaar die op basis van de chipherkenning enkel voor uw eigen kat toegang verleend.

  • Protectie

Een camera die vanaf uw telefoon 360 graden te draaien is. Hier kon vroeger enkel gefantaseerd over worden maar is nu realiteit. Zo kunt u binnen handbereik zien wat er allemaal voor uw voordeur afspeelt. Voor meer toepassingen en informatie over beveiliging rond uw huis verwijzen wij u graag naar onze Beveiligingstechniek.

Genoeg! Dit wil ik.

Wellicht vindt u hier iets interessants. Wanneer u iets heeft gevonden wat precies aansluit op uw wensen en behoeften kan een monteur van RS Elektrotechniek u ondersteunen bij de installatie ervan. 

Toch nog vragen, advies of hulp? Bel dan: 0628338057