Verduurzaming

Laadpaal

Laadpalen voor het opladen van elektrische auto’s zijn er in verschillende vormen en maten. Wij kunnen laadpalen leveren en monteren voor elke gewenste situatie. Wil je een laadpaal met vaste oplaadkabel? Of heb je liever een plug-in variant die je aan de ene kant in de laadpaal plugt en aan de andere kant in de auto?

Wil jij zonder erover na te denken jouw auto opladen? Dan is het load balancing aan te raden, dit wordt in de meterkast geïnstalleerd. Vind jij het geen probleem om wel na te denken over wanneer je jouw auto oplaadt? Dan is het installeren van load balancing niet noodzakelijk.

Verschillende situaties waarvoor wij een laadpaal kunnen leveren:

  • Leasecontract
  • Particulier
  • Zakelijk
  • Bedrijf
  • VvE (Ook als hij in de garage geplaatst moet worden!)

Staat jouw situatie hier niet tussen? Neem contact op zodat we mee kunnen denken!

Wat is load balancing?

De stroom die het huis binnenkomt via de leverancier en eventuele zonnepanelen wordt verbruikt in het huis. Als je meer verbruikt dan dat je binnen krijgt (door naast het gewone verbruik ook de auto op te laden), valt de stroom uit door overbelasting. Om dit te verhelpen moet de leverancier komen om dit probleem op te lossen. Om dit te voorkomen kun je load balancing laten installeren. Dit apparaatje zorgt ervoor dat als er in huis verbruik is, de laadpaal minder stroom ontvangt. Hierbij heeft het huis altijd voorrang op de laadpaal. Hoe meer stroom de laadpaal ontvangt hoe sneller de auto opgeladen is.

Voorbeeld:
*De getallen in dit voorbeeld zijn fictief*

Tijdens het koken heb je de kookplaat, oven en afzuigkap aan staan. De kinderen kijken tv en boven is iemand bezig met de wasmachine. Deze apparaten hebben stroom nodig.

Laten we zeggen dat deze apparaten samen 80% van de totaal binnengekomen stroom in huis verbruiken, dat betekent dat de load balancer zal zorgen dat de overige 20% naar de laadpaal gaat.

Mocht iemand dan ook de droger aanzetten en daarmee het totale verbruik in huis van 80% naar 90% verhogen, dan zorgt de load balancer dat er nog maar 10% naar de laadpaal gaat.

Als de wasmachine en de droger klaar zijn wordt er in huis niet 90% maar 70% verbruikt en zorgt de load balancer er automatisch voor dat de laadpaal 30% krijgt.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op door te bellen of te mailen, of vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

LED lampen

We worden ons steeds meer bewust van onze vervuiling. Veel van ons willen door te verduurzamen ons steentje bij dragen aan het behoud van onze planeet. Het vervangen van gloei- en halogeenlampen door LED lampen is een kleine stap in de goede richting!

Gloei- en halogeen lampen worden warm als deze een tijdje aan staan. Buiten het brandgevaar dat ontstaat door deze warmte is de warmte die verloren gaat van energie. LED lampen worden niet warm en verbruiken (o.a. hierdoor) minder energie.

LED verlichting gaat veel langer mee dan de gloei-, halogeen en zelfs spaarlampen en zijn te verkrijgen in verschillende kleuren! Ook zijn LED lampen dimbaar verkrijgbaar. Let wel op dat je niet bespaard op dimbare LED lampen, wij krijgen hier veel vragen over. Bij B-merken blijven de dimbare LED lampen vaak knipperen. Wil je dimbare LED lampen? Kijk dan liever naar de A-merken zoals Philips of Bailey.

LED is niet alleen veiliger en beter voor het milieu, maar op de langere termijn ook goedkoper!