Huisinstallaties

Verlichting

Met dank aan onze leveranciers hebben wij een groot aanbod aan verlichting en armaturen. Ben je opzoek naar nieuwe verlichting of heb je nieuwe verlichting op het oog of zelfs al in huis, maar is het zelf installeren een brug te ver? Neem dan contact op. We helpen je graag met het (leveren en) monteren van de verlichting en armaturen.

Zelf verlichting en armaturen aanschaffen? Check deze tips!

 • Let voor armaturen in de badkamer op de IP-code. Wij raden minimaal IP44 aan voor deze ruimte, maar neem liever een armatuur met IP65.
 • Goedkoop is vaak duurkoop. Onze ervaring leert dat als je bezuinigd op verlichting en armaturen dit vaak niet goed werkt of niet zo lang mee gaat en dus snel vervangen moet worden.
 • Wil je een armatuur waarbij je zelf de lamp kunt vervangen? Let dan goed op bij de aankoop. Het komt steeds vaker voor dat er een vaste lichtbron in de lamp zit.

Interesse in verduurzaming? Kijk dan eens op de pagina over LED lampen.

Wandcontactdozen en schakelaars

Schakelmateriaal van “De oude schakelaar.

Schakelmateriaal van “JUNG” serie AS 500.

Tegenwoordig is de ene wandcontactdoos de andere niet. Er is van alles verkrijgbaar. Er is keus uit verschillende vormen, kleuren en materialen. Daarnaast kan er ook gekozen worden om een dimmer te installeren i.p.v. een schakelaar. Ga je over op ledverlichting? Check deze pagina voor weetjes en tips!

Hieronder en hiernaast een sfeerimpressie van de merken en materialen waar wij mee werken. Mocht je interesse hebben in een ander uitstraling of zelfs een ander merk? In overleg is er veel mogelijk! We bestellen en monteren het graag voor u.

Mocht je zelf schakelmateriaal besteld hebben kunnen we dat wel monteren, echter vervalt de garantie op montage dan.

Schakelmateriaal van “JUNG” serie LS 990.

Rookmelders

Sinds 1 juli 2022 is het hebben van een rookmelder op elke woonlaag waar zich een woonkamer, slaapkamer of keuken bevindt verplicht. Een rookmelder geeft alarm wanneer deze rook detecteert. Een rookmelder is gevoelig voor stof en insecten zoals vliegen en spinnen. Een rookmelder die niet goed schoongemaakt wordt kan valse meldingen gaan geven! Ga ja verbouwen en hangen de rookmelders al? Dek deze dan af! Op die manier kan de stof die vrijkomt bij het verbouwen niet in de rookmelder gaan zitten. Heb je al rookmelders in huis? Vraag jezelf dan even af hoe lang deze er al hangen. De gemiddelde rookmelder gaat namelijk 10 jaar mee en moet daarna vervagen worden. Er zijn verschillende rookmelders te koop. Zorg ervoor dat de rookmelder voldoet aan het Europese keurmerk EN 14604. Je kunt rookmelders kopen waarbij je de batterijen één tot twee keer per jaar moet vervangen. Er zijn ook rookmelders te verkrijgen waarvan de batterij vijf tot tien jaar mee gaan. In sommige huizen zijn er stroompunten gemaakt voor rookmelders die op het stroom aangesloten kunnen worden. Dit laatste is niet overal mogelijk. Rookmelders die vlakbij een deur of waar luchtcirculatie is worden sneller vies. Wat is dan een goede plek om dit levensreddende apparaatje te plaatsen? De brandweer geeft de volgende richtlijnen: In ieder geval:
 • Op elke verdieping tegen het plafond.
 • Minimaal 50 cm van een muur of hoek en niet op de tocht of bij mechanische ventilatie in de buurt.
 • In de ruimte waar de slaapkamers op uit komen (vluchtroute).
Voor nog meer veiligheid:
 • In iedere slaapkamer.
 • In de woonkamer of andere verblijfsruimte.
 • In de ruimte waar de wasmachine en wasdroger staan (als dit niet de doucheruimte is).
 • In iedere ruimte waar elektrische apparaten worden opgeladen (telefoons, tablets, fietsen, hoverboards, …).
Om te zorgen dat rookmelders langer goed blijven en op die manier de gemiddelde levensduur van 10 jaar behalen kun je de rookmelde op de volgende manier onderhouden:
 • Stof de rookmelder eens per maand af, gebruik hier zeker twee keer per jaar de zachte borstel van de stofzuiger voor.
 • Als de buitenkant van de melder vies is neem deze dan af met een lichtvochtig doekje.
Maak de rookmelder nooit open en gebruik geen water en zeep of andere schoonmaakmiddelen. Voor meer informatie kijk op:

Hoeveel rookmelders moet ik in mijn huis hebben? | Rijksoverheid.nl

Rookmelders – Brandweer